Vill du veta mer om hur det ser ut med lagerhållning hos återförsäljare av kalldraget stål i Sverige. Då har du kommit till rätt artikel. Vi har redan tipsat om ett par olika återförsäljare som du kan vända dig till och nu tänkte vi fokusera mer på hur det ser ut när du beställer, vilka mått och varianter som finns samt hur det ser ut med lagerhållning. De flesta återförsäljare har en tydlig lista på sin hemsida där du kan se alla mått och modeller som de erbjuder till sina kunder. Du bör också kunna se vilken stålsort det rör sig om samt vilket värde det är på toleransen. Precis som casinon erbjuder sina spelare mervärde i form av Unibet TV och liknande där du kan se din favoritsport live, bör stålleverantörer erbjuda så mycket information som möjligt på sin hemsida.

Vad betyder de olika beteckningarna?

När du är inne på en återförsäljares hemsida kommer du se olika beteckningar när de beskriver deras specifika stångstål. De brukar först och främst skilja på rundstål och plattstål vilket har med formen på stålet att göra. Vid varje enskild produkt bör det också finnas ett S-nummer. Detta representerar vilken typ av stål du har att göra med. Den bör också ha beteckningen ISO efter själva numret. För att få reda på exakt vad detta nummer står för att det bäst att vända sig till återförsäljaren direkt och fråga då de har bäst koll på detta. Vid stålet finns det också stå ett h-nummer och det står för toleransen. Andra viktiga saker som bör stå med är diameter, längd på produkten eller dimensioner.

Lagerhållning

När det gäller kalldraget stål har de flesta återförsäljare två typer av lagerhållning. Man får komma ihåg att kalldraget stångstål är ett specialstål som inte används lika frekvent som andra varianter. Dock brukar de flesta återförsäljare ha ett par olika varianter som de alltid har i lager. Dessa brukar också marknadsföras stort på hemsidan och vara enkla att hitta. Sedan kan du även beställa andra varianter men då måste det ske via offert efter möte med återförsäljaren. Det kommer så klart att framgå på hemsidan. Det brukar också finnas regler för hur mycket material du måste beställa för att din beställning ska bli godkänd. I vissa fall kan det röra sig om så mycket som ett ton av kalldraget stål. Det beror naturligtvis helt på vilken typ du ska använda.